top of page

Regulering eller skinner til barn, ungdom og voksne 

Noen gangger kan et hjelpemiddel som en myobrace, myomunchee eller for eksempel en ALF (advanced Lightwire Functionals) være godt å ha. 

Jeg samarbeider med noen tannleger og kjeveortopeder som kan dette feltet svært godt. De hjelpeapparatene jeg har nevnt over her endrer mer enn bare strukturen de endrer også funksjonen på for eksempel kjeven, ganen, og tannstillingen. Ved optimal funksjon så legger vi til rette optimal vekst av kjeven som er både fremover og utover og da blir det mer plass til tennene, luftveiene blir bedre og ansiktet generelt blir mer proposjonalt. En klassisk tannregulering vil ofte bare fokusere på å gi plass til tennene og få dem til å se rette ut, men det er mer enn bare det som er viktig. 

Om du ikke har lest om de fire målene en myofunctional terapeut jobber med kan du ta en titt her. Disse er veldig viktige når det jobbes med funksjon og struktur. 

På bildet til høyre er det brukt en myobrace i et par uker etter at personen på

bildet (2.5 år) fikk klippet tungebåndet fullstendig. Det er viktig å nevne at selv 

om det ble gjort store endringer på kort tid så ble ikke behandlingen av 

myobrace fullført da foreldrene valgte ALF.  Veldig mange tror at åpent bitt 

kommer kun av bruk av smokk, men det kan også komme av tongue thrust. 

46007500_281550739156009_871536714048969

ALF blir satt på og vil være der hele behandlingstiden. dennekan variere fra person til person. Funksjonen dens er å få tungen opp på "the spot"  ( incisive papilla ) og dermed vil ganen også kunne ekspanderes naturlig ved hjelp av tungen. 

Voksne vil også for eksempel kunne bruke DNA Appliance og dette kan endre utseende ganske masse.  Før og etterbilder her vil komme. 

Hva som er det det alternativet for deg vil du og kjeveortopeden komme frem til.  

bottom of page