top of page

For de minste 

Barn fra 4 år og oppover kan ha stor nytte av behandlingen. Mange barn puster mye med munnen, har problemer med konsistenser i mat, snorker, noen sikler mye, har store mandler på grunn av munnpustingen osv. 

 

Har barnet hatt eller har stramt tungebånd , brukt smokk, eller brukt flaske mye så er det også viktig å trene opp funksjonen av tungen og ansiktsmuskulaturen. Samtidig er det viktig å få inn gode vaner med å puste med munnen og ha leppene lukket.

Ved bruk av for eksempel smokk så er sugeteknikken svært anderledes enn ved diing og muskulaturen i kjeven og tungen jobber ikke optimalt. Ved diing så styrkes kjeven, muskulaturen i kinn og tunge og stimulerer til vekst av ganen. dette kommer av den konstante bølgebevegelsen tungen gjør opp mot ganen. Du kan lese mer om dette under "the spot"

Selve programmet

Det er viktig at foreldrene er med på å gjøre dette om til en lek og at dere engasjerer dere. Mye kommer så klart også an på hvor samarbeidsvillig barnet er. Det vil medfølge en kit som er barnevennlig. 

 

Noen ganger ved for eksempel smal gane, så kan en bruke gom som er laget til barn. Myomunchee og ALF er eksempler som noen barn vil kunne ha god nytte av. Da vil jeg hjelpe dere med å finne en tannlege som kan dette. 

Bildet til høyre illustrerer hva et tungebåndsklipp og bruk av myobrace i et par uker kan gjøre

Pusten 

 

Om barnet har munnen mye åpen kommer vi også til å jobbe en del med pusten. Teknikken som blir brukt vil være fra buteyko. Det kreves nok litt tålmodighet fra foreldrene. Rom ble ikke bygget på en dag, men det kan være lurt å starte så tidlig som mulig. Jo eldre de blir, jo vanskeligere blir det å endre vanene.

Hvorfor er pusten så viktig kan du lese mer om her.

Tenker du at barnet ditt kunne ha nytte av myofunctional behandling, kontakt meg i dag for en uforplikdende samtale. 

46007500_281550739156009_871536714048969

Bildet er tatt i forskjelling vinkel men du kan se på b.t.v at personen biter ned på jekslene, det skjer ikke på b.t.h. Privat bilde

JENNYMEW.jpg

Bildet av Jenny er lånt fra the facial meltdown  og hun er behandlet av Dr, Michael Mew.

Tungens posisjon i ganen er viktig for korrekt vekst. Som vist på bildet her er det en tydelig forskjell når tungen gjenopptar sin korrekte plass. 

Venstre: Vertikal vekst: Det er mindre plass til de bakre tennene, noe som kan føre til at tennene vokser for tett og gjerne overlapper hverandre og dermed påvirke plassen til visdomstennene. Kinnben, bihulene og øyehulene utvides ikke slik de er programmert til å gjøre for optimal funksjon.

Høyre: Etter ortotropisk behandling og myofunksjonell behandling oppnådde dette barnet riktig horisontal / fremadrettet vekst. Øynene hennes har mer plass i øyehulen og ser mindre sliten ut, kinnbeina blir mer fremtredende ettersom hennes bihuler har utvidet seg, og hun har lært seg å bruke nesen til å puste. Tungen har nå mer plass i to dimensjoner, så det er mindre sannsynlig at tungen vil kollapse ned i luftveiene og gi redusert søvnkvalitet

bottom of page